Eftersom det kan tyckas vara onödigt att uppfinna hjulet på nytt gång på gång väljer många utvecklare att kopiera kod från varandra och ofta hittar de koden som de vill ha på forumet Stack Overflow.

Det kan emellertid vara riskabelt att förlita sig på någon annans kod, något som kan illustreras med avslöjandet att den mest kopierade Java-koden på Stack Overflow faktiskt innehåller en bugg.

Bakgrunden är att Andreas Lundblad för nio år sedan besvarade en fråga om det fanns någon kod som presenterade mängden byte i ett format som är läsbart för oss människor, det vill säga 123,5 megabyte i stället för 123 456 789 byte. Lundblad publicerade en kod som gjorde susen och med tiden hamnade hans kod i fler än 6 000 Github-projekt.

För ett tag sedan uppmärksammades att koden i fråga inte fungerar särskilt väl när det gäller större tal, vilket nu har lett till att Andreas Lundblad har publicerat en korrigerad kod på sajten Programming Guide. Den nya koden klarar av tal upp till en exabyte, vilket borde räcka i de flesta sammanhang under lång tid framöver.

Buggen i Lundblads gamla kod har lyckligtvis inte ställt till med någon skada, men enligt en rapport som publicerades i oktober har forskare upptäckt 69 allvarliga sårbarheter i kod som finns tillgänglig på Stack Overflow.

Läs också: Microsofts kommande Rust-språk ska fimpa minnesbuggarna för gott