Antagligen är det få som kommer att bry sig om att Googles webbläsare Chrome från och med version 79 helt tar bort www från url:en i adressraden. Enligt Google, och många andra, är det bara en trivial subdomän som mest är i vägen.

Google har smådödat www sedan version 76 av Chrome, men det har hittills gått att återställa att www syns i adressraden genom att ändra flaggor i inställningarna. Först gick det att slå av flaggan #omnibox-ui-hide-steady-state-url-trivial-subdomains för att få tillbaka www, men sedan tog Google bort den flaggan. Då gick det att få tillbaka flaggan genom att slå på flaggan #temporary-unexpire-flags-m76 flag, skriver www.bleepingcomputer.com.

Men nu j*klar tänker Google avlägsna www för gott. Från och med version 79 av Chrome är www borta och går inte att få tillbaka överhuvudtaget. Punkt. En ingenjör på Google skriver i en bloggpost att ”detta är information som de flesta användare inte behöver bry sig om i de flesta fall”.

Vänner av ordning menar dock att det tekniskt sett är skillnad på www.idg.se och idg.se, att folk kan bli förvirrade och att det kan vara en fråga om säkerhet, osäkert varför.

Ni som verkligen, verkligen saknar www kan dubbelklicka i adressraden, som för att redigera adressen, så kommer www fram.

Läs också:
Webassembly klassas som webbstandard – ska höja säkerheten
Chrome 79 ute – varnar när ditt lösenord blivit stulet