Sedan några år tillbaka befinner sig Venezuelas ekonomi i fritt fall, något som har bidragit till att uppemot fem miljoner människor har flytt landet.

Senaste nytt är att landets president Nicolás Maduro har bestämt att flygbolag i fortsättningen ska använda landets nya kryptovaluta Petro för att betala för bränsle, detta då den vanliga valutan Bolívar i stort sett blivit värdelös på grund av den rådande hyperinflationen.

Enligt Coindesk är det emellertid oklart om de nya reglerna omfattar även utländska flygbolag, samt om det gäller alla flygplatser i landet eller endast Simón Bolívar International Airport i huvudstaden Caracas.

Kryptovalutan Petro är knutet till priset på ett fat olja, något som gör att värdet inte kan urholkas på samma sätt som den vanliga valutan. Det har emellertid varit svårt att få Venezuelas befolkning att byta till Petro och så sent som i november lät regeringen meddela att endast 400 företag i landet accepterar Petro som betalningsmedel.

För att öka användningen av Petro har regeringen lockat med en bonus värd 30 amerikanska dollar till offentliganställda, pensionärer och soldater. 30 dollar låter kanske inte så mycket i våra öron, men med tanke på att många i landet tjänar under 10 dollar per månad är det ett hyfsat erbjudande.

Läs också:
Libra: Vi behövs eftersom bitcoin inte är något betalningsmedel
Tog med sig kundernas bitcoin i graven – nu vill de gräva upp liket