Enligt säkerhetsexperten Logan Lamb finns det tydliga tecken på att servrar som använts i de amerikanska valen 2016 och 2018 har hackats, något som kan ha påverkat resultaten i delstaten Georgia och väcker oro inför höstens presidentval.

Hackarna tycks ha utnyttjat den så kallade Shellshock-buggen som först såg dagens ljus i september 2014. Med hjälp av buggen fick hackarna full kontroll över en server som var placerad på Center for Election Systems vid Kennesaw State University och som använts för att räkna röster i de senaste valen, rapporterar Ars Technica.

Häromåret begärde FBI ut en kopia av innehållet på servern i fråga, men innan informationen lämnades ut passade någon på att radera mängder av filer som tycks ha haft med valen att göra.

Logan Lamb har kallats in som expertvittne i domstolsförhandlingar som ska avgöra om Georgia ska få lov att fortsätta använda de hårt kritiserade röstningsmaskinerna eller om delstaten måste återgå till klassiska röstsedlar av papper.

Företrädare för det republikanska partiet har viftat bort anklagelserna om valfusk och menar att motståndarsidan helt enkelt är dåliga förlorare.

Läs också:
Microsoft betalar hackare för att hitta buggar i röstningsmjukvara
Föråldrade röstmaskiner förbjuds i amerikansk delstat