Det finns många företag som använder det populära planeringsverktyget Trello, men det gäller att vara noga med att kontrollera inställningarna.

Säkerhetsföretaget Sophos påpekar nämligen på sin blogg att många konversationer på Trello kan hittas via en enkel sökning på Google. I vissa av konversationerna kan man ta del av känslig information om företaget och deras anställda, till exempel namn, mejladresser, födelsedatum, bankkonton och lösenord.

Den förvalda inställningen för nya konversationer på Trello är ”privat”, men det är enkelt för någon av deltagarna att ändra inställningen så att konversationen blir offentlig. Då kommer konversationerna att indexeras av Google och vips kan vem som helst söka reda på tråden via webbläsaren.

Om du upptäcker att någon av dina konversationer på Trello är offentliga mot din vilja bör du kontakta administratören och be honom eller henne att ändra inställningen till ”privat”. Med tanke på att det kan ta några veckor innan det görs en ny indexering kan det även vara på sin plats att kontakta Google och be att de raderar innehållet.

Läs även:
Dags att börja med Slack? Här är 7 tips från proffsen
Google vill skapa ny utmanare till Slack och Microsoft Teams