I december rapporterade Techcrunch att en bugg i Androidversionen av Twitter gör det möjligt för utomstående att koppla ihop 17 miljoner användare med deras telefonnummer, en nyhet som inte fick någon större uppmärksamhet eftersom den publicerades på julafton.

Twitter åtgärdade buggen relativt snabbt, men eftersom långtifrån alla uppdaterar sina appar med detsamma är det fortfarande många användare som riskerar att råka illa ut.

Enligt nyhetsbyrån Reuters har Twitter på sistone lagt märke till en ökad aktivitet från ip-adresser i Iran, Israel och Malaysia, något som tyder på att statsstödda hackare försöker samla på sig så mycket information som möjligt innan användarna har uppdaterat sina appar.

Konton som använts för att samla in informationen har nu stängts ner, men Twitter har inga planer på att kontakta de som har drabbats av läckan. Med tanke på att funktionen som använts av hackarna inte är påslagen som standard för användare inom EU lär det lyckligtvis vara få svenskar som berörs.

Läs även:
Polisen begär ut allt fler användaruppgifter från nätjättarna