Säkerhetsföretaget Cybereason uppmärksammar att det fullkomligt kryllar av skadlig kod i piratkopior av populära program som bland annat sprids via tjänster som Bitbucket.

Den som till exempel får för sig att ladda ner en version av Adobe Photoshop där kopieringsskyddet har plockats bort riskerar att råka ut för något av följande skadeprogram: Predator, Azorult, Evasive Monero Miner, STOP Ransomware, Vidar, Amadey bot och IntelRapid.

Följden kan bli att hackare kommer åt dina användarnamn, lösenord och annan känslig information. Har du kryptovalutor på din dator kan du bli av med dessa också, vilket kan stå dig dyrt i slutändan.

Bitbucket säger i en kommentar till Ars Technica att man plockar bort all mjukvara som sprider skadlig kod så fort man får en anmälan och att man gör allt man kan för att förhindra missbruk av tjänsten.

Bästa sättet att skydda sig är naturligtvis att inte ladda ner piratkopior av mjukvara. Har du inte råd att köpa program som Adobe Photoshop får du nöja dig med billigare alternativ som Pixelmator eller köpa begagnade licenser.