Blockkedjor anses oföränderliga och ”eviga”, så kanske är det i ett utslag av digital andlighet som någon skapat ett smart kontrakt på blockkedjan Ethereum, utformat som en dödsruna över coronavirusets upptäckare Li Wenliang.

Li Wenliang arbetade på ett sjukhus i coronavirusets epicenter i Wuhan i Kina och var en av de åtta läkare som skickade ut tidiga varningar på Wechat för allvarligheten i sjukdomsutbrottet. Varningen var riktad till andra läkare och skickades ut innan myndigheterna började gå ut med sina varningar om att sjukdomen är smittsam.

Läs också: Här är live-kartorna som låter dig följa Coronavirusets spridning på nätet

Li blev omedelbart nedtystad av de kinesiska myndigheterna eftersom de ansåg att han den information han skickade ut var falsk. Men läkaren stod på sig och kämpade med att behandla patienterna på sjukhuset i Wuhan. Han själv blev smittad och avled i sjukdomen trots intensiv behandling.

Det smarta kontrakt som nu skapats på blockkedjan Ethereum innehåller kod som utformats som en runa över Li Wenliang och beskriver hans liv och gärning, skriver Coindesk. Kontraktet skapades i fredags av en icke namngiven utvecklare.

Läs också:
Kinesiska techjättar tar till AI i kampen mot coronaviruset
Nu kan Coronavirusets spridning följas på nätet