Department of Defence, det amerikanska försvarsdepartementet, varnar i ett informationsbrev till de anställda i myndigheten Defense Information Systems Agency, DISA, att personuppgifter om dem varit ”exponerade” mellan maj och juli 2019 då ett it-system inom DISA ”kan ha blivit komprometterat”.

DISA är en underavdelning av försvarsdepartementet och har hand om IT och telekommunikationer för Vita huset, amerikanska diplomatkåren och de militära styrkorna. DISA skriver i brevet till de anställda att personuppgifter som personnummer varit exponerade under nämnda period, men nämner inte hur många som kan ha drabbats. DISA skriver också att det inte finns något som pekar på att informationen missbrukats. I övrigt är informationen knapphändig.

Enligt Reuters har DISA 8000 anställda, såväl militärer som civila. I enlighet med amerikansk lag erbjuds nu de anställda fri kreditövervakning. Detta är den andra incidenten av detta slag – i oktober 2018 drabbades 30 000 anställda på försvarsdepartementet då deras kreditkortsinformation läckte ut via en underleverantör.

Läs också:
NASA undersöker "katastrofalt" mjukvarufel i Boeings rymdskepp
Därför har Israel blivit världsbäst på cybersäkerhet