I onsdags skickade Google ut den första förhandsversionen av Android 11 till registrerade utvecklare som har ett exemplar av Pixel 2, 3, 3a och 4.

Bland nyheterna den här gången kan nämnas ett stort antal förbättringar när det gäller säkerhet och integritet, något som ska minska risken för att obehöriga kommer åt våra filer eller känslig information om oss.

Google kommer även att utöka stödet för olika varianter av fingeravtrycksläsare och ansiktsigenkänning. Det ska dessutom tydligt framgå om den valda autentiseringsmetoden är svag eller stark.

I övrigt bjuds vi på ett antal nya api:er och diverse optimeringar vad gäller 5g-uppkopplingar. Förändringarna ska förhoppningsvis leda till högre hastighet och lägre latens och tack vare nya verktyg ska det vara enkelt att hålla koll på bandbredden.

Tanken är att den skarpa versionen av Android 11 ska släppas under årets tredje kvartal, sedan är det som vanligt upp till de olika mobiltillverkarna att avgöra om deras kunder ska få uppgraderingen eller ej.

Läs även:
Google till Samsung: ”Sluta pilla på Linux-kärnan”
Google täpper till allvarlig Bluetooth-bugg i Android