Enligt en ny undersökning från brittiska Redgate Software blir det allt vanligare att inkludera databaser i devops-satsningar, något som innebär en lång rad fördelar för företagen.

Av 2 000 utvecklare som deltagit i undersökningen svarar 78 procent att de är ansvariga för både applikationer och databaser. Av dessa behöver närmare hälften ägna sig åt ändringar i databaserna varje vecka, vilket kan jämföras med 37 procent i en liknande undersökning från 2017.

Genom att inkludera databaser i devops-satsningarna går det både att rulla ut ändringar snabbare och samtidigt minska risken för fel. Till exempel uppges att endast en knapp procent av utrullningarna innehåller fel som behöver åtgärdas i efterhand. Det kan jämföras med 30 procent för grupper som inte ägnar sig åt devops.

– Databaser betraktas allt mer som kod och därmed bör de hanteras, testas, automatiseras och förbättras med samma robusta, tillförlitliga metoder som tillämpas på applikationskod, säger Kendra Little från Redgate Software i en kommentar till Zdnet.

Läs även:
Dags att automatisera? Så undviker du en katastrof
Forskare: Hjälteutvecklare finns – och de behöver en klapp på ryggen