Med anledning av att coronaviruset fått rejäl spridning i USA under de senaste veckorna har den amerikanska regeringen bett de stora teknikföretagen, däribland Amazon, Apple, Google, Facebook, Microsoft, IBM, Twitter och Cisco, om hjälp med att hantera situationen.

Myndigheterna har bland annat tagit fram en databas som innehåller den senaste forskningen om coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen Covid-19. Förhoppningen är att företagen ska använda sig av databasen i kombination med artificiell intelligens (AI) för att hitta lösningar på hur man bäst bekämpar viruset, rapporterar The Next Web.

Vita huset vill även att teknikföretagen hjälper till med att sätta stopp för de konspirationsteorier som just nu florerar på nätet, till exempel påstås det att coronaviruset har skapats av Bill and Melinda Gates Foundation eller att det rör sig om ett virus som har tagits fram av den amerikanska militären.

I sammanhanget kan det vara på sin plats att påpeka att den amerikanske presidenten Donald Trump vid åtskilliga gånger själv har spritt falska uppgifter om viruset, något som han har fått en hel del kritik för.

Läs också: Elin är utvecklaren bakom Coronakartan – ”utgår från ett Excelark”