Varje år sedan 2007 har hackare från hela världen samlats i Vancouver, Kanada för att delta i Pwn2Own, en tävling där det gäller att hitta och utnyttja säkerhetshål i operativsystem och annan mjukvara.

Med anledning av coronaviruset fick årets upplaga av Pwn2Own anordnas virtuellt, detta då många deltagare inte kunnat ta sig till Kanada. Varje lag fick en viss tid på sig att demonstrera sina kunskaper och totalt kunde sex stycken vinnare utses, rapporterar Zdnet.

Georgia Tech Systems Software & Security Lab får 70 000 dollar för att de hittat en bugg i Apples Kalkylator som gör det möjligt att få root-rättigheter.

Flourescence, RedRocket CTF och Fluroacetate får 40 000 dollar vardera för upptäckten av diverse sårbarheter rörande privilegier i Windows och Ubuntu.

Star Labs får å sin sida 40 000 dollar för att ha upptäckt en allvarlig bugg i Virtualbox, medan Fluoracetate får 50 000 dollar för att ha upptäckt buggar i Acrobat Reader och Windows.

Den totala vinnaren blev Fluoracetate med 9 poäng, följt av Georgia Tech Systems Software & Security Lab med 7 poäng.

Samtliga buggar och sårbarheter ska rapporteras in till berörda företag, så förhoppningsvis åtgärdas de i kommande uppdateringar.

Läs också: Land efter land satsar på massövervakning i virusets spår