Som du säkert har lagt märke till finns det mängder av lurendrejare som passar på att dra nytta av oron kring det nya coronaviruset och sjukdomen Covid-19, inte minst genom att skicka ut falska mejl där vi uppmanas att lämna ut diverse känsliga uppgifter.

I syfte att sätta stopp för nätfiske och andra lurendrejerier har 400 säkerhetsforskare från ett 40-tal länder skapat en ny grupp med namnet COVID-19 CTI League, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Det allra viktigaste för gruppen är att förhindra attacker mot hälsomyndigheter och sjukhus, men man vill även göra vad man kan för att få bukt med ekonomisk brottslighet som har med viruset att göra.

– Jag har aldrig sett så här mycket nätfiske förut. Jag ser bokstavligen nätfiskemejl på alla mänskliga språk, säger Marc Rogers från säkerhetsföretaget Okta i en kommentar till Reuters.

Enligt Marc Rogers har gruppen redan lyckats sätta stopp för en kampanj som utnyttjade en sårbarhet för att sprida skadlig kod. Exakt vad det handlade om är han emellertid inte beredd att avslöja i dagsläget.

Läs även: Massflytten till hemarbete öppnar upp för cyberkriminella