Marriott International, en av världens största hotellkedjor, har än en gång drabbats av en cyberattack som medfört exponering av gästernas personuppgifter. För två år sedan upptäckte Marriott ett dataintrång som räknas som ett av de värsta i historien då närmare en halv miljard personuppgifter läckte ut från företagets databaser. Siffran skrevs senare ned till cirka 339 miljoner.

Denna gång gäller det 5,2 miljoner personuppgifter som exponerats. Det är i dagsläget osäkert om personuppgifterna verkligen kopierats från företagets databas, och exponeringen upptäcktes relativt snabbt, till skillnad från förra gången. Marriott säger i sina uttalanden att angripare tagit över två konton tillhörande anställda inom Marriott och fått tillgång till företagets databaser från mitten av januari tills att intrånget upptäcktes i slutet av februari.

Marriott har sedan intrånget upptäcktes vidtagit ett antal åtgärder. De bägge komprometterade kontona stängdes omedelbart, en utredning har initierats och övervakningen i nätverket förhöjts. Marriott har också återställt lösenorden för de drabbade gästerna och hjälper också drabbade gäster med olika ärenden, skriver Bleeping Computer.

Marriott påstår att inga känsliga personuppgifter som identitetshandlingar och kreditkort varit exponerade, men väl uppgifter som namn, adress, födelsedatum, epost, telefonnummer, uppgifter om lojalitetsprogram och poäng och kön.

Läs också:
Här är århundradets värsta dataläckor
Data om 10 miljoner gäster på MGM Grand ute på hackerforum