Trots alla varningar om nätfiske de senaste åren finns det fortfarande många som faller offer för den sortens bedrägerier. Det senaste exemplet kommer från Storbritannien där tre företag fallit offer för en liga som säkerhetsföretaget Check Point Research har valt att kalla för Florentine Banker.

Det hela började med ett antal falska mejl som ledde till att Florentine Banker fick tillgång till mejlkonton tillhörande nyckelpersoner inom företagen. Sedan ägnade ligan ett antal veckor åt att studera hur företagen i fråga sköter sina affärer, rapporterar Engadget.

Nästa steg var att inleda konversationer med företagens kunder och förmå dem att göra utbetalningar till bankkonton som tillhörde ligan. På så sätt lyckades man på kort tid lägga vantarna på 1,3 miljoner brittiska pund, vilket motsvarar 16,2 miljoner kronor.

Företag som oroas över att råka ut för något liknande uppmanas att skärpa sina säkerhetsrutiner. Till exempel kan man välja att ringa upp motparten innan man betalar ut stora summor pengar, på så sätt är det enkelt att upptäcka om något inte stämmer.

Läs även: Oljebolag drabbas av omfattande attacker från hackare