Förra året köpte Microsoft upp Semmle, detta i syfte att implementera säkerhetsföretagets analysverktyg Code QL i kodhotellet Github.

Efter några månaders betatestande är implementeringen nu klar, vilket innebär att alla Github-användare utan kostnad kan använda det molnbaserade analysverktyget för att upptäcka buggar och potentiella sårbarheter i sin kod relativt snabbt och enkelt.

Sedan betatestandet inleddes i maj har 12 000 utvecklingskataloger skannats av och under denna tid har fler än 20 000 sårbarheter hittats, rapporterar Infoworld.

Enligt Githubs produktchef Justin Hutchings lämpar sig det nya analysverktyget inte enbart för mindre projekt, det kan med fördel även användas i kommersiella projekt.

– Det krävs en hel del datorkraft för säkerhetsanalyser när du har flera miljoner rader kod. Vill du få detta gjort så fort som möjligt kan du med hjälp av våra värdmoln skala upp snabbare än tidigare, sade Hutchings i en kommentar till The Register i samband med att betatestningen drogs i gång.

Läs även: Nu kan du använda Githubs kodverktyg utan kostnad