Fram till slutet av april var WeLeakData(.com) ett mycket populärt forum för cyberkriminella och andra intressenter, och en marknadsplats för stulna data. Men sedan stängde sajten plötsligt ned. Ryktena gick om att ägaren blivit arresterad eller att sajten hackats och data läckt ut, eller både och. Det senare visar sig nu med all sannolikhet vara sant.

It-säkerhetsföretaget Cyble skriver i en rapport, som refereras av Bleeping Computer, att data från WeLeakData nu finns till försäljning på andra hackerforum. Cyble har fått tag på delar av dessa data och kan bekräfta äktheten. De mest känsliga bitarna handlar om data från chattar mellan hackare. Dessa chattar kan avslöja affärer och hur olika attacker gått till, information som kan vara mycket intressant för brottsutredare.

Samtidigt har WeLeakData inte försvunnit. Den nu stulna databasen har använts för att migrera data till en ny sajt, leaksmarket.com, som verkar vara en nystart av den gamla WeLeakData. Det verkar som om databasen såldes till en medlem på WeLeakData som sedan använde den för att dra igång en ny sajt med i stort sett samma innehåll.

Läs också:
Microsofts Github-repo hackat? Hackare påstår sig ha stulit 500 GB data
500 000 Zoom-konton på vift – säljs billigt på hackarforum