Säkerhetsforskare vid ESET har upptäckt nya attacker som utförts av Turla, en mycket skicklig hackargrupp som är statligt sponsrad av Ryssland, rapporterar Zdnet.

Attackerna ska ha skett i januari mot tre mål, ett nationellt parlament i Kaukasien och två utrikesdepartement i östra Europa. Samtliga mål har anonymiserats på grund av säkerhetsskäl.

Enligt ESET ska attacken skett med den senaste verisonen av Turlas skadeprogram Comrat, som gruppen använt och uppdaterat under lång tid. Den senaste verisionen ska ha uppdaterats med två nya funktioner.

Dels går det nu att styra skadeprogrammet genom bifogade filer som skickas till en vanlig Gmail-inkorg. Skadeprogrammet kan nu också stjäla loggarna från antivirusprogram.

ESET misstänker att den senare funktionen är till för att Turla ska se i vilka fall som deras skadeprogram upptäcks, så att de kan använda informationen för att uppdatera och göra programmet mer effektivt.

Turla har sedan mitten av 2000-talet attackerat flera diplomatiska och miltiära mål runt om i USA, Europa, Mellanöstern, Asien och Afrika.

Läs också: Röda Korset oroas av det ökade antalet cyberattacker mot vården