Keivan Beigi, en utvecklare bakom pakethanteraren Appget, anklagar Microsoft för att ha kopierat mjukvaran, rapporterar The Verge.

Appget är en kostnadsfri pakethanterare i öppen källkod som automatiserar programinstallationer för Windows. Enligt Keivan ska Microsoft kontaktat honom under 2019 och varit intresserad av hans arbete.

Det hela ledde till en intervju för en anställning på Microsoft som skulle innebära att Keivan skulle arbeta på att förbättra mjukvarudistributionen i Windows genom sitt arbete med Appget. Men efter intervjun i december slutade Microsoft att höra av sig, varpå de förra veckan släppte sin egen pakethanterare Winget. 

Enligt Keivan är Winget minst sagt tungt inspirerad av Appget, från kärnfunktioner till terminologin och dess struktur, utan någon som helst hänvisning. Till följd säger Keivan att han kommer lägga ner Appget eftersom det inte finns någon idé att konkurrera med Winget.

I en kommentar till The Verge säger Microsoft att de är bekymrade över att höra om Kevian Beigis upplevelse och att de håller på att undersöka omständigheterna.

Läs också: Nu är Windows 10:s maj-uppdatering ute - här är alla nyheterna