Windows Defragger har stött på ett problem i samband med släppet av den senaste stora maj-uppdateringen av Windows 10. Programmet används för att göra datorn, eller snarare hårddisken, snabbare och frigöra uttrymme på den.

Problemet som uppstått är att en bugg gör att Windows Defragger börjat glömma senaste gången den optimerade en hårddisk. Något som leder till att den defragmenterar SSD-diskar för ofta och även utför trimningar på hårddiskar som inte är av typen SSD, rapporterar Bleeping Computer.

Att defragmentisera en SSD innebär att den utsätts för slitage. Och görs det på nästan daglig basis, istället för en gång i månaden, ökar slitaget avsevärt.

Microsoft säger sig ha löst problemet i den senaste förhandsversionen av Windows 10 Insider Preview build 19551. Än så länge finns inget datum för när det även kommer vara löst för standard-versionen.

Användare som vill kan tills dess välja att stänga av Windows 10:s automatiska SSD-optimering genom appen Defragmentera och optimera enheter.

Läs också: Upnp-brist utgör säkerhetsrisk för miljoner nätverksenheter