Förra veckan lät EU-kommissionen meddela att man kommer utreda Apple för misstänkta brott mot unionens konkurrenslagar, detta efter en lång rad klagomål från utvecklare om de höga avgifterna på App Store.

Senaste nytt är att Microsofts chefsjurist Brad Smith välkomnar granskningen av Apple, detta då han anser att avgifterna är alldeles för höga.

– Jag tror att tiden har kommit, oavsett om vi talar om Washington DC eller Bryssel, för en mycket mer fokuserad konversation om appbutikernas karaktär, regelverken, priserna och avgifterna och om det verkligen finns en grund i konkurrenslagen för allt som har skapats, säger Brad Smith i en intervju med Politico.

Om en användare tecknar ett abonnemang på Office 365 via Iphone-appen lägger Apple beslag på 30 procent av intäkterna. Efter ett års användning sjunker visserligen andelen till 15 procent, men även detta är i högsta laget enligt kritikerna. Som jämförelse behöver utvecklare som vill sälja sina program via Microsoft Store endast avstå från fem procent av intäkterna.

Läs mer: Spotifys vd kommenterar konflikten med Apple i ny intervju