Använder du dig av Googles tjänster känner du säkert till att alla dina aktiviteter sparas och att denna information i sin tur används för att tjäna pengar på riktade annonser.

Eftersom Googles affärsmodell kan ses som ett intrång i den personliga integriteten valde företaget förra året att lägga till inställningar som gör det möjligt att radera sina aktiviteter automatiskt efter en viss tid, närmare bestämt 3 eller 18 månader.

Nu låter Googles vd Sundar Pichai meddela i ett blogginlägg att de förvalda inställningarna ändras för nya användare, vilket innebär att sök- och webbhistorik raderas automatiskt efter 18 månader i stället för att lagras på obestämd tid. För Youtube är gränsen satt vid 3 år, detta för att se till att algoritmerna fungerar som avsett.

Vill du kontrollera vad som gäller för din del kan du besöka Googles aktivitetsinställningar.

Läs också: Google pytsar in två miljarder dollar i ännu ett europeiskt datacenter
Google-anställda vill stoppa samarbete med polismyndigheter