De som vill testa de senaste, icke officiellt släppta versionerna av Windows 10 och dess olika funktioner kan frivilligt gå med i Windows Insider. Fram tills nu har Insider bestått av ”ringar” som definierar olika nivåer och i vilket stadium mjukvarorna är: canary, beta och så vidare.

Från och med idag börjar Microsoft istället flytta över Insider-användarna till det nya Windows Insider Channels, där de olika kanalerna ungefär motsvarar de tidigare ringarna. Användarna kommer automatiskt att flyttas till de nya kanalerna baserat på vilken ring de tillhört hittills, skriver Bleeping Computer.

  • Fast and Skip Ahead-ringen blir nu Dev Channel där användarna får tillgång de senaste byggena och senaste koden.
  • Slow-ringen blir Beta Channel där användarna kan ta del av tidiga versioner av Windows 10 som knutits till en bestämd uppdatering, och
  • Release Preview-ringen blir Release Preview Channel där användarna kan testa supporterade byggen av kommande Windows 10-versioner innan de släpps officiellt.

Namnen på de nya Insider-kanalerna för Windows ligger nu i linje med tidigare annonserade kanaler för Microsoft 365 Apps. Microsoft skriver också att samma system kommer att komma till Office-programmen, och senare även till Edge och Teams.

Läs också:
Ny defragmenteringsbugg i Windows 10 riskerar att skada SSD-diskar
Windows älskar Linux: Nu kommer en pakethanterare till Windows 10