Hittills har bristen på 5g-enheter varit en faktor som fördröjer ett genombrott för tekniken, men det här kan vara på väg att ändras nu när Qualcomm är på gång med chipp med 5g-stöd ämnade för smartphones i de lägre prisklasserna.

Det skriver The Verge.

Qualcomm har under de senaste åren gradvis utökat listan av 5g-kompatibla chipp.

2019 var det bara flaggskeppet inom Snapdragon 8-serien som hade 5g-stöd. I år har utbudet utökats betydligt med Snapdragon 865 som kräver ett separat 5g-modem, tillsammans med billigare alternativ inom företagets 7-serier och 6-serier som Snapdragon 765 och Snapdragon 690.

Viktigaste draget hittills

Men att addera 5g till nästa våg i 4-serien kan vara det viktigaste draget hittills, eftersom dessa ofta riktar sig mot de billigaste Android-telefonerna.

Detta kan komma att innebära att 5g-teknik når en mycket bredare massa än vad som är möjligt med de enheter som finns på marknaden i dag.

Hittills har inte Qualcomm gett särskilt många detaljer om de här 5g-chippen inom Snapdragon 4-serien, men enligt The Verge är Oppo, Xiaomi och Motorola exempel på stora tillverkare som kommer att använda de här komponenterna i kommande modeller.

Läs mer: Nu finns chippet som öppnar vägen för 6g