Den 28 augusti presenterade Elon Musk och hans företag Neuralink de senaste framstegen de gjort gällande sitt användargränssnitt Link som är tänkt att opereras direkt in i hjärnan för att låta användaren kommunicera med en dator via sina tankar.

Än så länge har företaget lyckats med att operera in Link i grisen Gertrude så att produkten kan registrera djurets hjärnaktivitet. Elon Musk beskrev det under presentationen som "en Fitbit i huvudet". En operation tar i dagsläget flera timmar och lämnar ett litet ärr efter sig.

Nu har Woke Studios, som byggde roboten som utförde operationen åt Neuralink, släppt fler bilder samt ny information om den, rapporterar Business Insider.

Enligt Woke Studios är roboten designad av Neuralink och byggd av Woke Studios för att kunna utföra operationer utan att skada varken hjärnan eller några blodkärl.

Roboten som är byggd för kliniska miljöer är nära två och en halv meter hög och kan röra sig längs fem olika axlar för att kunna vara så precis som möjligt. Enligt Woke Studios är dess utseende tänkt att kommunicera futurism utan att den ska kännas läskig.

Elon Musk har tidigare sagt att försök på människor kommer starta tidigast nästa år.

Läs också: Aj! Snart ska robotar kunna känna smärta