Moln och sökjätten Google satsar stort på en ny plattform för så kallad no-code-utveckling. Den nya plattformen heter Business application Platform och ger även möjligheter till hantering av API:er och automatisering av processer, skriver Silicon Angle.

Den nya plattformen presenterades på Googles nio veckor långa event Cloud Next OnAir som avslutas denna vecka. Under ett pressevent på webben sade företagets plattformschef Amit Zavery att den nya plattformen, som bygger på teknik från det tidigare i år förvärvade företaget AppSheet, är ”tänkt att göra det enkelt och smidigt att bygga applikationer utan att skriva någon kod (no-code, reds. anm.), vilket inte är samma sak som low-code”.

Nya molnfunktioner att vänta

Business Application Platform kommer även att inkludera ett system för att hantera API:er, även det med hjälp av en teknik som kommer från ett förvärv, nämligen Apigee Inc. som Google köpte upp för fyra år sedan. Google säger att de kommer att lägga till nya funktioner som drar nytta av Google Cloud, hybrid- och multi-moln-arkitekturer, utvecklingsplattformar för AI och maskininlärning, livscykelhantering, säkerhet och verktyg för samarbeten och produktivitet.

Den tredje komponenten i Business Application Platform är AppSheet Automation som möjliggör för icke-tekniska användare att automatisera processer i större skala.

Läs också:
Därför gillar handeln Googles moln bättre än AWS och Microsofts
Teknikgenombrott – Google Cloud inför kryptering av data under användning