För användare av VMwares virtualiseringssystem väntar större förändringar under huven för klientmjukvaran, både webbklienten och den lokala klienten. För webbklienten fasas Adobe Flash ut, och ersätts med HTML5, någon VMmware flaggat för sedan 2016. I april i år meddelade företaget att användarna behöver uppgradera till vSphere 6.7 då stödet för Flash upphör, skriver The Register.

Nu meddelar VMware att även stödet för webbläsaren Internet Explorer 11 upphör helt och hållet. Webbklienten i IE11 är helt enkelt för dålig och dras med säkerhetsproblem, anser företaget. Förändringen sätts i verket i och med vSphere 7, förmodligen framåt jul.

Skickas till de sälla jaktmarkerna

Den lokala (native) klienten för enskilda ESXi-värdar, ESXi Host Client, baseras på Javascript-biblioteket Angular JS som Google skickat till de sälla jaktmarkerna, och därför kommer VMware även med en ny lokal klient som kommer att kallas ESXi UI.

När denna förändring kommer nämns inte, men Googles stöd för Angular JS upphör först den 1 januari 2022, vilket ger VMware visst andrum. Räkna med att en ny klient kommer i slutet av 2021.

Läs också:
VMware rensar i utbudet efter förvärvet av Datrium
Dell tittar på att göra VMware självständigt