Det finns massor av saker som är irriterande för webbutvecklare och tack vare en ny rapport med namnet MDN Browser Compatibility Report som baseras på 1 429 svar får vi veta vad som skapar mest frustration.

De tillfrågade har bland annat fått svara på vilka tre webbläsare som orsakar mest problem och här har hela 70 procent valt att peka ut Internet Explorer som den största huvudvärken, något som inte lär komma som någon större överraskning med tanke på att det rör sig om en gammal webbläsare med många speciallösningar.

Efter Internet Explorer kommer i tur och ordning Safari, Edge, Chrome och Firefox. Inte mindre än 50 procent av utvecklarna stör sig på mobilversionen av Apples webbläsare, medan 46 procent stör sig på datorversionen. Vad gäller Edge är motsvarande siffror 21 respektive 8 procent, medan siffrorna för Chrome är 12 respektive 11 procent.

Minst störande av de mest populära webbläsarna är Firefox (med 12 respektive 7 procent), men då bör man ha i åtanke att MDN står för Mozilla Developer Network och som bekant är det Mozilla som står bakom Firefox.

Läs även: Då tar gamla Internet Explorer ett kliv ner i graven