Spacex har nu dragit igång sitt första betatest av Starlink i USA. Projektet har som mål att ge internet till världen direkt från rymden.

Det första beta-testat har kallats för ett "bättre-än-inget"-test och har inte givit några löften gällande prestanda eller att systemet ens alltid kommer fungera.

Likväl har användare nu rapporterat att de nått hastigheter på över 160 megabit per sekund, vilket är snabbare än 95 procent av internetuppkopplingen i USA, rapporterar Business Insider. Bland annat säger en användare mitt ute i glesbygdens Montana att hans nedladdningshastighet nu ligger på 174 Mbps.

Spacex uppskattning inför testet var att användare kunde förvänta sig hastigheter mellan 50 och 150 Mbps med återkommande avbrott. Enligt en lista över Starlink-användare på Reddit så hamnar majoriteten av användarna inom den uppskattningen.

Starlinks första beta-testare har betalat 499 dollar i uppstartskostnad och därefter 99 dollar i månaden. I startpaketet ingår en antenn med mottagare, wifi-router samt ett stativ.

Läs också: Vint Cerf skapar internetprotokoll som ska fungera i yttre rymden