Fredrik snackar med Dave Jones, medskapare av Podcast index - en ny öppen poddkatalog med tillhörande API, och drivande bakom det nya poddnamnutrymmet för RSS.

Infratrukturen kring poddar har inte utvecklats nämnvärt på väldigt länge, och stora företag som Spotify försöker ta kontroll över hela mediet. Dave, Adam och Podcast index vill både bevara poddandet som fritt och distribuerat, och hjälpa till att utveckla hela ekosystemet.

Det nya namnutrymmet standardiserar information som kapitel och platsinformation, men innehåller också mycket mer ambitiösa idéer. En del av visionen är att göra poddar till en plattform där lyssnare lätt kan stödja både poddskapare, utvecklare, och alla andra som bidrar till ekosystemet. Ja, det finns en plats för kryptovalutor i bilden.

Vi diskuterar också programmeringsspråk - vad krävs det för att motivera en att bli riktigt bra på ett språk? Är tiden förbi då specifika språkval var riktigt viktiga?

Hur svårt är det att sätta upp sin egen poddkatalog? Inte särskilt, säger Dave, men att hålla den inom en sansad budget kan kräva lite balansgång. Och om alla stödde Websub hade det varit ännu enklare.

Ett stort tack till Cloudnet som sponsrar vår VPS!

Har du kommentarer, frågor eller tips? Vi är @kodsnack, @tobiashieta, @iskrig, och @bjoreman på Twitter, har en sida på Facebook och epostas på info@kodsnack.se om du vill skriva längre. Vi läser allt som skickas.

Gillar du Kodsnack får du hemskt gärna prenumerera och recensera oss i iTunes!

Lyssna på fler avnitt av Kodsnack