Microsoft har nu släppt en förhandsversion för utvecklare av Project Reunion.

Project Reunion presenterades första gången i maj 2020 och har som mål att sammanfoga flera aspekter av Windows-utveckling, så som olika programmeringsgränssnitt för skrivbordet, Win32-gränssnitt och Universal Windows Platform-gränssnitt för att istället skapa programmeringsgränssnitt och verktyg som kan användas mer genomgående av samtliga program och över ett stort antal Windows 10-versioner.

Tanken är utvecklare inte längre ska behöva olika versioner av ett programmeringsgränssnitt för de olika Windows 10-versionerna, samt att de inte ska behöva tänka på vilka versioner av Windows 10 som de bör fokusera på om de vill släppa nya funktioner.

Project Reunion ersätter inte existerande skrivbordsplattformar för Windows och programmeringsgränssnitt som Dotnet, Windows Forms, Windows Presentation Foundation och C++/Win32.

Den första 0.5-förhandsversionen av Project Reunion har inte heller stöd för att bygga appar som bör användas i produktionsmiljöer. Utvecklare uppmanas likväl att testa det med kännedom om att projektet lär genomgå många förändringar mellan nu och version 1.0.

Läs också: Är Microsoft på väg att stänga sin app-butik för företagsanvändare?