Hemsidan www.undervakning.se har som syfte att följa justitieminister Thomas Bodström. Besökare kan skriva var och när de påträffat justitieministern, och det går också att lägga upp bilder. Ska man tro på uppgifterna framgår det att Bodström de senaste dagarna befunnit sig i bland annat Östersund, Umeå, Skövde och Borås. Bakom hemsidan, som "bedrivs i journalistiskt syfte", finns Johan Söderberg och Jon Kristensen.

Att bevaka Thomas Bodström hoppas de ska vara ett sätt att uppmärksamma diverse lagar om övervakning som drivits igenom under ministern.

- Under den gångna mandatperioden har justitiedepartementet kraftigt utökat övervakningen i samhället på bekostnad av rättssäkerheten och medborgerliga friheter. Dock måste Thomas Bodströms gärning sättas i ett större sammanhang. Utvecklingen är likartad i USA och i EU och är ett led i det så kallade kriget mot terrorismen. Genom att bevaka justitieministern hoppas vi att fästa uppmärksamhet på dessa frågor, skriver de.

Hemsidan erbjuder också ett forum där man kan diskutera övervakning i allmänhet.

Thomas Bodströms pressekreterare Linda Romanus låter hälsa att de inte vill ge några kommentarer om hemsidan för tillfället, då de har fullt upp med valet.

Det framgår inte vad som händer med hemsidan i fall Bodström blir tvungen att byta jobb efter att rösterna är räknade senare i natt.