Numera kan ett antal mediaspelare även spela upp video, men det går förstås inte att få in en DVD i de små nätta enheterna, filmen måste först rippas till ett format som spelarna kan hantera och sedan laddas in på dessa. Det blir en bra extratjänst tyckte Load N GoVideo, som har som affärskoncept att sälja DVD-filmer och mot en extraavgift rippa och ladda in filmen i köparens Ipod.

Det här har dock inte fallit Hollywood i smaken, så nu har Paramount Pictures, Twentieth Century Fox, Universal Studios, Warner Bros Entertainment, Columbia Tristar Television och Columbia Pictures slagit sig samman och stämt Load N GoVideo för upphovsrättsbrott.

Kritiker tycker att det här är en indikation på att filmbolagen tänker tvinga konsumenter att betala för samma material två gånger, en gång för DVD:n och en gång till när de vill ha samma film i ett mobilt uppspelbart format, kanske genom tjänster som Apples Itunes.

En talesman från ett av filmbolagen förnekar emellertid detta och pekar på att den här stämningen inte är riktad mot konsumenter utan mot ett företag erbjuder en i filmbolagens ögon olaglig tjänst.