Enligt de inlägg som följt efter att en användare postat en länk till datamängden har många tagit ner filen och provat om samma e-postadresser och lösenord även fungerar på den sajt som tillhandahåller användarens e-post, till exempel Hotmail, MSN och Yahoo. Det ska fungera bra enligt vissa inlägg i diskussionen. Andra inlägg framhåller att det förmodligen är olagligt att sprida uppgifterna, att det förmodligen är dataintrång att dra nytta av dem och att det förmodligen är ett hack bakom att de sprids. Hacket i fråga uppges i forumet vara en så kallad SQL-injection, andra lutar åt att det var genom phishing uppgifterna kom in. Tydligen har även någon börjat skicka ut brev till dem som drabbats och bett om pengar för besväret att varna dem för att deras e-post och lösenord är på drift. En del gissar att det är samma typ som står bakom.

Av de drygt 49 000 adresser som finns listade har vi inte hittat några från den svenska toppdomänen .se eller några från Telia eller andra stora ISP:er vi sökt på. MySpace uppges ha över hundra miljoner registrerade användare.

Enligt ett inlägg på StrangeTalk är MySpace medvetna om vad som hänt. Vi har sökt MySpace för en kommentar och återkommer om de svarar.

En lång diskussion finns på StrangeTalk