Det lustiga i sammanhanget är att MPAA, Motion Picuture Association of America, är filmbolagens lobbyorganisation som beskriver sitt syfte som:

Att verka för ett starkt skydd för det kreativa arbete som utförs och distribueras av filmindustrin, bekämpa stöld av upphovsrättsligt skyddat material över hela världen och erbjuda ett ledarskap när det gäller att möta nya utmaningar.

Att just den organisationen själv ertappas med fingrarna i syltburken genom att kränka någon annans upphovsrätt - och dessutom publicerar det hela på Internet, fick en del uppmärksamhet i olika bloggar. Enligt Patrick Robin hade MPAA i strid mot licensen han skrivit till sin programvara rensat bort länkar till hans sida och raderat alla referenser till honom i koden.

Han skrev till MPAA och bad om en förklaring i september i fjol. Efter att saken uppmärksammats i olika bloggar kom ett svar inom ett par timmar. MPAA tog bort hela bloggen från sin webbplats och försvarade sig med att det aldrig egentligen gjort den publikt tillgänglig. I sin kommentar undrar han om det vore OK att kopiera en film, bara han inte gör de publikt tillgänglig.

Klicka här för att läsa mer