Metro stöder sig på anonyma källor inom moderaternas riksdagsgrupp. Enligt dessa ska Reinfeldt ha hållit ett långt anförande om förslaget att FRA ska få avlyssna all kabelburen kommunikaiton som passerar landets gränser.

- Vi var flera som uppfattade det som att han var beredd att göra frågan till en intern kabinettsfråga, säger en moderat riksdagsledamot till Metro.

Det skulle innebära att Reinfeldt skulle hota att avgå ifall han inte får stöd av sina egna för förslaget om FRA:s avlyssning, ett förslag som moderaterna tidigare kritiserat.

Edvard Unsgaard, pressekreterare hos Fredrik Reinfeldt, förnekar Metros version.

- Så var det inte. Det handlar bara om att det är dags att komma till beslut. Och det är ingen hemliget att det funnits olika uppfattningar i den här frågan, säger Edvard Unsgaard.

Men varför det är så viktigt för moderatera att driva igenom det här förslaget som kommer från socialdemokraterna och står i strid mot mycket av moderaternas värderingar?

- Det får du fråga försvarsdepartementet om.

Niclas Bengtsson, Pressekreterare hos försvarsminister Mikael Odenberg säger att han inte vill ge en intervju just nu och hänvisar till webbsidan.
- Det finns flera skäl till att det är så viktigt, effektivare signalspaning, skydda soldater på internationella uppdrag, terrorism, spridning av massförstörelsevapen och IT-attacker, säger Niclas Bengtsson.

Källa: Metro

Cordelia Edvardson har i Svenska Dagbladet skrivit en rolig krönika om hur lätt det är att kringgå den typ av avlyssning som FRA säger sig vilja göra genom att använda kodord. Hon har länge varit tidningens korrespondent i Israel - som verkligen haft problem med terror - och förstår inte varför svenskarna så lättvindigt byter sin integritet mot ett i bästa fall rätt dåligt skydd mot ett terrorhot som än så länge är ytterst litet i Sverige.

Klicka här för hennes krönika.