IDG Medlem
Här har vi samlat allt som gäller ditt medlemskap
Stäng

Betyg och testvinnare


Antivirusprogram kan rensa din dator från skadlig kod som trojaner, maskar och andra typer av datorvirus. Vi har testat tre program som skyddar datorn mot virus och som dessutom är gratis.
»
Läs hela testet härAnti-rootkit

De här gratisprogrammen kan rensa din dator från så kallade rootkits, dolda program som kan orsaka skada i din dator.
» Läs hela testet härAnti-spion

Programmen nedan kan ta bort spionprogram från din dator. Välkända Ad-aware avgår med segern som bästa gratisprogrammet inom kategorin.
» Läs hela testet härAvinstallerare - uninstallers

Använd Revo Uninstaller eller någon av de andra två till att rensa din dator från gamla filer som blivit kvar från program som du redan avinstallerat. De rensar bättre än Windows helt enkelt, och i vanlig ordning kostar de inte en krona.
» Läs hela testet härBildvisningsprogram
- redigera och visa digitala bilder

Svällande samlingar av digitalbilder kräver redskap för såväl visning som hantering och redigering. Nätets bästa bildvisningsprogram gräver inga djupare hål i plånboken.
» Läs hela testet härBrandväggar

Mjukvarubrandväggarna skyddar din dator från attacker via internet. Här är tre helt gratis program som klarar uppgiften galant.
» Läs hela testet härBrännarprogram
- bränn cd- och dvd-skivor

Levererades det inget program med cd/dvd-brännaren? För dig som köper en "naken" bulkspelare finns det gott om användbara gratisprogram på webben.
» Läs hela testet härDefragmentering
- snabba upp din hårddisk


Windows har en förmåga att bli segare med åren. Genom att defragmentera hårddisken kan det bli snabbare igen.
» Läs hela testet härE-postklienter
- läs din e-post gratis

Direktmeddelandenas ökande popularitet till trots är e-post ett fortsatt viktigt kommunikationssätt. Här är tre kostnadsfria alternativ till Microsofts Outlook.
» Läs hela testet härFelsökningsverktyg
- få fram alla detaljer om din dator

För att framgångsrikt kunna felsöka en trilskande dator krävs bra information. Det är precis vad dessa gratis program bjuder på.
» Läs hela testet härFilhanterare

Visst duger Windowsutforskaren för enklare filhantering. Den som ska kopiera eller byta namn på stora mängder filer behöver däremot bättre redskap.
» Läs hela testet härFilräddare
- rädda förlorad data

Ett tryck på fel knapp eller en skapad cd-skiva kan få oersättliga dokument, program och digitalbilder att försvinna. Med rätt verktyg och lite tur kan informationen räddas.
» Läs hela testet härFTP-program

För den som flyttar filer mellan servrar är det ftp-protokollet som gäller. Här är tre gratisprogram som gör jobbet.
» Läs hela testet härHexredigerare
- redigera hexadecimalt

Att redigera filer i hexadecimal form behöver faktiskt inte vara svårare än att använda en vanlig textredigerare. Vi tipsar om tre kostnadsfria verktyg för binärbrottare.
» Läs hela testet här
Kloningsprogram

Med ett kloningsprogram har du ett perfekt verktyg för att säkerhetskopiera din installation av Windows. Det gör det också enklare att byta till ny dator, du slipper installera om alla dina program.
» Läs hela testet härKomprimeringsprogram
- packa filer i zip och rar


Komprimerade filer med filefternamn som zip, rar och cab är en del av vardagen på webben. Ett program för att packa upp dem är ett måste, i vanlig ordning har vi tittat närmare på tre gratis varianter.
» Läs hela testet härKrypteringsprogram

En del saker hålls bäst hemliga. Kryptering är varken så dyrt eller så komplicerat som det låter. Faktum är att det finns riktigt bra program som hjälper dig att kryptera din information, helt gratis.
» Läs hela testet härMinnesdiagnostik
- testa dina minnen

Blåskärm beror ofta på minnesfel. Att kontrollera datorns arbetsminne tar en stund, men de program som behövs är i alla fall helt kostnadsfria.
» Läs hela testet härNedladdningsprogram
- ladda ner filer smartare


Det är sällan nödvändigt att börja om från början. I alla fall om man har rätt program för att övervaka och snabba upp nedladdning av filer.
» Läs hela testet härPDF-program
- skapa egna PDF:er gratis

Det är inte nödvändigt att köpa tömma plånboken för att göra pdf-filer. Vi tipsar om kostnadsfria skrivardrivrutiner som hjälper dig att skapa pdf från strängt taget alla Windowsprogram.
» Läs hela testet härProcessövervakare
- stoppa krånglande program

Börjar datorn bli långsam? Genom att detaljstudera systemaktiviteten är det möjligt att hitta onödigt resursslukande program och kanske även spionprogram som stjäl resurser.
» Läs hela testet härRaderingsverktyg

Det finns en digital motsvarighet till papperstuggen. Med hjälp av upprepad överskrivning gör dessa gratisprogram de filer som ska raderas näst intill omöjliga att återskapa.
» Läs hela testet härRegistertrimmare
- rensa Windows register

Regelbunden rundsmörjning är alltid rätt. Trimma och optimera Windowsregistret för ökad prestanda och mindre krångel.
» Läs hela testet härSkärmdumpsprogram

Tydliga skärmbildskopior gör instruktioner och presentationer både elegantare och lättare att förstå. Här är tre program som fixar kopian med ett par klick eller tangentbordstryckningar.
» Läs hela testet härSpamfilter
- rensa skräppost

Enligt statistiken innehåller sju av tio e-postmeddelanden oönskad reklam. Redskap för att befria inkorgen från spameländet behöver inte tömma plånboken.
» Läs hela testet härStädprogram
- rensa gamla filer i Windows


Det är aldrig för tidigt, eller för sent, för en rejäl vårstädning. Här är tre kostnadsfria Windowsprogram som hjälper dig att städa bort filer som inte längre används från datorns hårddisk.
» Läs hela testet härSäkerhetskopiering - backup

Säkerhetskopiering är ett begrepp som allt för många gör sin första bekantskap med först när olyckan redan varit framme. Gör inte samma misstag du också, installera något av nedastående gratis backup-program och var på den säkra sidan.
» Läs hela testet härTextredigerare

För den som inte behöver ordbehandlarens typsnittshantering är texteditorn ett snabbt och självklart alternativ. Det saknas inte användbara gratisprogram i denna kategori.
» Läs hela testet härUpplåsningsprogram
- dyrka upp låsta Windowsfiler

Låsta filer och mappar som inte kan tas bort eller ändras är ett irriterande Windowsproblem. Med ett kostnadfritt program i utforskarens högerklicksmeny låser du upp det mesta.
» Läs hela testet härUrklippshanterare
- klipp och klistra smartare

Trots att klipp och klistra hör till de oftast använda handgreppen i Windows är denna funktion märkligt underutvecklad. Testa någon av dessa gratis urklippshanterare.
» Läs hela testet härWebbläsare

Snabbare, mer finessrika och inte lika utsatta för elak kod. Anledningarna att prova någon annan än webbklient Internet Explorer är många.
» Läs hela testet härÖvervakningsprogram för hårddisk

Hur mår egentligen hårddisken i din dator? Skaffa ett verktyg som håller koll på slitagenivån och varnar innan haveriet är ett faktum.
» Läs hela testet här

Sök bland tester


Snabbnavigering
Kategorier

Teknikredaktörens favoriter

cd-smörgås

2008-02-29 22:38TechWorld

Städjes 40 bästa gratisprogram

Test efter kategori

Besöksadress: Magnus Ladulåsgatan 65 106 78 Stockholm Tel: 08-453 60 00

Sajter om it & teknik

  • CIO SwedenIt-strategi, affärsnytta och kundrelationer.
  • Computer SwedenDagliga nyheter om it, telekom och affärer.
  • IDG.seDe viktigaste nyheterna från sajterna i vårt nätverk.
  • M3Sveriges prylsajt.
  • MacWorldAllt om Mac, OS X, Iphone och Ipad.
  • PC för AllaSveriges största och mest lästa datortidning.
  • SmartworldDin guide till det smarta hemmet.
Stäng